Pressiteade: Lemmikloomad lähevad Tallinnas rongkäigule

24. mail toimub Eesti Loomakaitse Seltsi eestvedamisel Eestis esmakordselt lemmikloomade ja nende omanike paraad Käpakäik 2014, mis algab Tallinnas Politsei Pargist eesmärgiga teavitada avalikkust vastutustundlikust loomapidamisest.

Rongkäik saab alguse kell 12 Politsei Pargist ning kell 12:45 liituvad Viru Väravate juurest ka Tallinna kesklinna esindajad. Vanalinna Päevade raames toimuv paraad kulmineerub kella 13-14 vahel Raekoja platsis koerte trikkide ja tantsuetteastega ning Agility demonstratsiooni ehk tõketega raja veatu ja kiire läbimisega. Sündmusest oodatakse osa võtma lisaks koeraomanikele ka peresid, kelle liikmeteks kassid, küülikud, kilpkonnad ja kõik teised lemmikud, kaasa elamas loodetakse näha ka neid, kellel endal kodulooma ei ole.

„Juhime tähelepanu sellele, et meie kõrval elavad loomad ning kui oled endale neljajalgse sõbra võtnud, siis tuleb tema eest elu lõpuni hoolitseda – ta on nagu perekonnaliige,“ selgitab paraadi vajadust Käpakäik 2014 patroon Märt Agu ning lisab, et sündmuse raames kuulutatakse välja ka kõige loomasõbralikum kohvikutekett, mille ruumides võetakse külalised koos oma lemmikutega alati lahkesti vastu.

Käpakäigu eelsoojenduseks on Eesti Loomakaitse Seltsi Facebook`i lehel veel viimaseid päevi käimas fotokonkurss „Nagu 2 tilka vett“, mille raames otsitakse lemmikut ja loomaomanikku, kes üksteisega kõige enam sarnanevad. Konkursi võitjad kuulutatakse välja rongkäigu lõpus 24. mail Raekoja platsis.

Tehes Käpakäik 2014 raames kuni 24. maini annetus Eesti Loomakaitse Seltsile, loositakse kõikide annetajate vahel välja kingitusi Reval Cafe`lt, Royal Canin`ilt ning seltsi poolt juunikuus Telliskivi Loomelinnakus loomade toetuseks avatud poest PopUp. Lisaks toetavad Käpakäik 2014 toimumist Tallinna Vanalinna Päevad, Märt Agu Tantsuakadeemia, Photopoint, Koeraspordiklubi Koerus ja Eesti Setterite Klubi.