Pressiteade: Küsitlus: linnapeakandidaadid ei poolda metsloomade kasutamist tsirkuses

Kohalike omavalitsuste volikogu valimiste eel esitas Eesti Loomakaitse Selts loomakaitset puudutavad küsimused suuremate linnade linnapeakandidaatidele. Enamik vastanutest ei poolda metsloomade kasutamist tsirkuses, peavad oluliseks üleriigilist lemmikloomade registrit, lemmikloomade kiibistamise kohustust ning lastele loomakaitsealaste loengute pidamist.

“Otsustasime küsitluse läbi viia, et aidata loomasõbralikel valijatel oma otsust paremini langetada ning esitada erinevate erakondade ja poliitikute hoiakud loomade ning loomakaitse suhtes,” selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi tegevjuht Tania Selart. “Oma kodulehel toome välja esitatud küsimused, linnapeakandidaatide vastused ja seltsi seisukohad. Linnapeakandidaatide vastused tähistasime vastavalt kas rohelise (ühtib loomakaitse põhimõtetega), kollase (ühtib osaliselt loomakaitse põhimõtetega) või punase (ei ühti loomakaitse põhimõtetega) konnaga.”

Selartil on hea meel, et loomakaitse seisukohtadega ühtivaid vastuseid on palju. “On rõõm tõdeda, et kõik linnapeakandidaadid peavad oluliseks üleriigilise lemmikloomaregistri loomist. Samuti pooldab suur osa kandidaatidest lemmikloomade kiibistamise kohustust. Üllatuslikult on ka kõik kandidaadid, ühe erandiga, sedameelt, et metsloomad ei kuulu tsirkusesse,” märkis Selart.

Septembri lõpus edastas Eesti Loomakaitse Selts 7-8 loomakaitse valdkonda ja omavalitsuse pädevusse kuuluvat küsimust ühtekokku 25 linnapeakandidaadile Tallinnas (8), Tartus (7), Pärnus (7) ja Narvas (3). Küsimustele vastas üle poole kandidaatidest ehk 14 inimest. Küsitluse tulemusega saab tutvuda SIIN