Pressiteade: Eesti Loomakaitse Seltsi poe edu näitas, et heategevus ja taaskasutus on moes

Juunis tegutsenud Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) heategevusliku Pop Up poega teenitud 3585 eurot kogutulu läheb hätta sattunud loomade abistamiseks ja loomakaitsealase teavitustöö jätkamiseks.

Foto: Martin Vuks

Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus terve juunikuu tegutsenud poes müüdi uusi ja vähekasutatud suviseid naisteriided ja -jalatseid, aksessuaare, lemmikloomatarbeid, kvaliteetset Eesti käsitööd ja raamatuid, mis olid omakorda poe tegevuseks heade inimeste ja ettevõtete poolt annetatud.

Poe 21 avatud päeva jooksul leidsid uue omaniku 812 erinevat eset. Hinnad algasid 50 sendist ning kõige kallim maha müüdud ese maksis 25 eurot. Kõige edukam päev oli 15. juuni, mil pood oli erandkorras lahti ka pühapäeval kui toimus Tallinna Tänavatoidufestival ja mis tõi loomakaitse toetuseks 322 eurot.

„Pop Up poe eesmärgiks oli koguda loomakaitse edukamaks tegevuseks raha suunates avalikkust rohkem head tegema ja keskkonnasõbralikumalt tarbima ning täna saame tulemustele otsa vaadates öelda, et see läks meil korda!“ rõõmustab idee autor ja ELS-i loomade otsese abistamise koordinaator Kaia-Leena Pino ning lisab: „Kindlasti on kordaminekus väga tähtis osa kõikidel toetajatel ja kaasalööjatel alates Telliskivi Loomelinnakust, kes andis meile kuuks ajaks tasuta poeruumid, kuni kõikide kaupade annetajate ja loomulikult poeklientideni välja.“