Pressiteade: Spetsialistid annavad tasuta nõu praegustele ja tulevastele koeraomanikele

1. ja 2.juunil toimub Tallinnas, Kalevi staadionil rahvusvaheline koertenäitus, kus on taaskord üles seatud tasuta nõustamistelgid. Kõikidel praegustel ja tulevastel koeraomanikel on võimalik nõu küsida nii koertekasvatajatelt, loomakaitsjatelt, koertekoolitajatelt kui ka tunnustatud veterinaaridelt.

Koertenäitus avatakse mõlemal päeval kell 10 ja üritus kestab ligikaudu seitse tundi. Sissepääs näitusele on lastele tasuta, täiskasvanutele 2 eurot. Nõustamistelgid on avatud näitusepäevade algusest kella kolmeni päeval.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Tania Selarti sõnul on suve läbi vältava kampaania eesmärgiks kutsuda inimesi üles enne plaanitavat koeravõttu oma otsust põhjalikult kaaluma. “Lisaks julgustame otsima lisateavet tõukoerte ja varjupaika sattunud loomade kohta, valima oma lemmiku usaldusväärsest kohast, mõtlema olulistele teemadele, mis kaasnevad kohusetundliku loomapidamisega ning tutvuma loomapidamise nõuete ja teiste asjakohaste seadustega,” selgitas Selart.

Eesti Loomakaitse Seltsi, Eesti Kennelliidu, Royal Canini ja Varjupaikade MTÜ üleriigilise ühiskampaania “Enne, kui võtad koera… Mõtle!” jooksul toimub neli Eesti Kennelliidu poolt korraldatavat koertenäitust. Esimene neist leidis aset 13. ja 14. aprillil Saku suurhallis. Lisaks üritusele 1. ja 2. juunil, toimuvad Kalevi staadionil näitused ka 17. ning 18. augustil.

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) on loomasõpru koondav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine, loomasõbraliku eluviisi edendamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Seltsil on üle Eesti ligi 550 liiget. Alates 2006. aastast on ELS Euroopa Liidu juures tegutseva lobbiorganisatsiooni Eurogroup for Animals liige.

13. ja 14. aprillil Saku suurhallis toimunud ürituse pildid: http://www.flickr.com/photos/95050414@N08/sets/72157633273621128/ (Piltide kasutamisel palume viidata autorile.)

Lisateave:
Annika Lepp