Pressiteade: Selgus tegelik 2014. aasta kõige loomavaenulikum tegu: Haapsalu linnavalitsuse tegevusetus Haapsalu loomade varjupaiga osas

Eesti Loomakaitse Seltsi poolt korraldatud 2014. aasta kõige loomavaenulikuma teo valimisel võltsiti Haapsalu linnavalitsusest hääletustulemusi. Õigete tulemuste põhjal hääletasid Eesti inimesed möödunud aasta kõige loomavaenulikumaks teoks Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuse Haapsalu loomade varjupaiga osas.

Eilses Kanal 2 telesaates „Radar“ selgus tuntud IT-ekspertide Peeter Marveti ja Indrek Vainu analüüsi põhjal, et Haapsalu linnavalitsuse IP-aadressilt võltsiti 2014. aasta kõige loomavaenulikuma teo tiitlist pääsemiseks valimise hääletustulemusi tuhatkonna valehäälega.

Veebruari alguses kuulutas Eesti Loomakaitse Selts 14. aastat järjest välja kõige loomasõbralikuma ja -vaenulikuma teo. Sedapuhku pälvis sõbraliku teo tiitli liikumisraskustega koertele tasuta vankrite valmistamine MTÜ Jooksev Koer poolt ja vaenuliku teo tiilti Harjumaal Rummu külas peremehe poolt oma koerale Pätule kirvega selga löömine.

„Tänaseks on meil piisavalt tõendeid, et nimetada 2014. aasta kõige loomavaenulikum tegu ümber Haapsalu linnavalitsuse tegevusetuseks Haapsalu loomade varjupaiga osas, kus loomade elutingimused on olnud aastaid loomavaenulikud hoolimata loomakaitsjate ja kodanike korduvatest pöördumistest linnavalitsuse poole,“ ütles Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll ja lisas: „Ehkki siiamaani on raske uskuda, et üks linnavalitsus on selliseks häältega manipuleerimiseks võimeline.“