Pressiteade: Avatud on petitsioon loomatsirkuste keelustamiseks Eestis

MTÜ Eesti Loomakaitse Selts ja liikumine Loomade Nimel on üles seadnud avaliku petitsiooni kodanike allkirjade kogumiseks loomatsirkuste keelustamise poolt.

“Kuna tsirkused ei suuda tagada loomadele vajalikke elutingimusi ega piisavat heaolu, siis leiame, et on aeg loomade kasutamine Eestis mitmete teiste riikide eeskujul keelustada,” ütles liikumise Loomade Nimel esindaja Kristina Mering.

Loomade kasutamine tsirkustes on juba keelustatud Austrias, Soomes, Brasiilias, Costa Ricas, Singapuris, Sloveenias, Colombias, Paraguays, Boliivias ja Peruus, osaliselt ka Argentiinas, Austraalias, Kanadas, Rootsis, Kreekas, Indias, Iisraelis, Horvaatias, Ungaris ja mõnel pool USA-s. Alates 2015. aastast on metsloomade kasutamine tsirkuses keelatud ka Inglismaal.

“Plaanime allkirjade kogumise järgselt esitada Riigikogule uue loomakaitseseaduse eelnõu, millega keelustatakse loomade kasutamine tsirkuses,” selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi meediajuht Annika Lepp. “2009. aastal koostöös Eestimaa Rohelise Erakonnaga esitatud samasisuline eelnõu ei leidnud toetust. Loodame, et Eesti ühiskond ja Riigikogu on lõpuks valmis keelustama loomade kasutamise tsirkuses.”

Petitsioonile on võimalik oma allkiri anda aadressil www.petitsioon.ee/loomatsirkused