Pressiteade: Eesti Loomakaitse Selts tänas vabatahtlikke

Pühapäeval, 28. aprillil toimus Tallinnas Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) vabatahtlike tänuüritus. ELSi poolt said tänukirja, väikese meene ning erinevates loomasõbralikes asutustes ja poodides allahindlust võimaldava vabatahtliku kaardi ühtekokku 48 inimest....

Pühapäeval, 28. aprillil toimus Tallinnas Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) vabatahtlike tänuüritus. ELSi poolt said tänukirja, väikese meene ning erinevates loomasõbralikes asutustes ja poodides allahindlust võimaldava vabatahtliku kaardi ühtekokku 48 inimest. Tänukirjad edastatakse ka ELSi 18 suurtoetajale. 

“ELSis tehakse ligikaudu 75 protsenti töid ja tegemisi ära just vabatahtlike abiga. Meie juures leiavad rakendust peaaegu kõikide töövaldkondade esindajad toimetajatest, tõlkidest autojuhtide ja käsitöömeistriteni,” selgitas seltsi vabatahtlike koordinaator Geit Karurahu. “On rõõm, et üha enam ja enam tuleb juurde igas vanuses ja erinevate oskustega inimesi, keda kõiki ühendab soov edendada ühiskonna suhtumist loomadesse ja aidata kaasa loomade kaitsmisele,” lisas Karurahu.

Kaie Kasemets, kes on ELSis vabatahtlikuna aktiivselt kaasa löönud juba 10 aastat, leiab, et loomade heaolu nimel tegutsemine annab talle energiat ja inspiratsiooni: “Hea on jagada mõtteid ja muresid inimestega, keda ühendab südamelähedane teema. Kui üksi ei jaksa, siis üheskoos jõutakse rohkem; kui ei suudeta parandada mõne konkreetse looma heaolu, siis saab tõsta inimeste teadlikkust.” Kaie usub, et iga väike isiklik panus võib maailma muuta – kui tema tegevus suudab juba ühe inimese suhtumist muuta, siis on lootust, et see kandub ka edasi. 

ELS kaasab oma tegemistesse vabatahtlikke juba alates tegevuse algusaastatest, pakkudes vabatahtlikele võimalust aidata loomi ja parandada ühiskonna suhtumist loomadesse läbi erinevate tegevuste ja projektide. Lisaks on võimalik osaleda koolitustel ja üritustel, harida ennast erinevatel loomakaitse valdkonna teemadel, omandadavabatahtliku pass ja ELSi aktiivse vabatahtliku kaart.

Aktiivse vabatahtliku kaart on tunnustus ELSiga liitunud vabatahtlikele. Tänutäheks on selts leidnud toetajad, kes pakuvad kaardi ettenäitamisel soodustusi. Kaarti saab kasutada ka kui nimesilti ja kui ELSi esindaja kaarti üritustel. 

ELSi vabatahtlike aktiivse kaasamise ja koolitamise programmi toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

 

Eesti Loomakaitse Selts (ELS) on loomasõpru koondav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine, loomasõbraliku eluviisi edendamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine. Seltsil on üle Eesti ligi 550 liiget. ELS on rahvusvaheliste loomakaitse organisatsioonide Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA), World Society for the Protection of Animals (WSPA), Euroopa Liidu juures tegutseva lobiorganisatsiooni Eurogroup for Animals ja European network to END the keeping of wild animals in CAPtivity (ENDCAP) võrgustiku liige.

 

Leave a Reply